måndag 31 maj 2010

Förena nytta med nöje?

Nu har jag faktiskt gjort det. Det jag pratat om i flera års tid. Ted han har undrat när det skulle bli av och inte varit sen med gliringar. Men nu har jag alltså cyklat till jobbet. Premiärturen! En kuperad resa som krävde några svettdroppar längs den milslånga vägen. En rätt så trevlig rutt om man bortser från ett par tre kilometer längs E4:an i morgonrusningen. Faktiskt gav det mersmak och jag tror faktiskt jag ska cykla imorgon också. Det är ju perfekt, jag förenar nytta med nöje. Frågan är väl bara vad som är nyttan och vad som är nöjet. Att ta sig till jobbet kan väl knappast jämställas med nöje. Men å andra sidan så undrar jag om att svettigt flåsa sig fram en tidig morgon heller kan falla in under nöje. Nöjet kanske kommer lite längre fram. Det vill säga om man lyckats cykla ifrån sig några av de kilon som senaste året lyckats etsa sig fast på kroppen.

söndag 30 maj 2010

Bara valp?

På morgonen uppvaktades jag av våra mindre barn, som plockat in en bukett med blommor på morsdag. Så gulligt av dom! Sedan cyklade jag, Saga, Liam och hundarna för att uppvakta min mamma på morsdag, medan Ted sov efter sitt dygnspass. Där borta på deras gård hade Figo fullt upp. Han passade på både småfåglar och mindre flygfän som humlor och bin. Då ingen av dom verkade trycka för honom så ändrade han snart taktik, han anföll direkt i full fart. Min mamma skrattade och sa att det nog var för att han är så valpig ännu. "Visst fyller han två till hösten?" Nja, man skulle kanske kunna tro det, men så vitt jag vet fyller Figo tre år :) Kanske lite väl länge att hävda att beteendet beror på valpighet, eller? ;)

 Här var Figo ungefär åtta månader. Att han var valpig då kan jag köpa, men nu?!?

lördag 29 maj 2010

Dåligt samvete

Igår var min lediga dag men jag arbetade hela dagen. Jag har tapetserat om i vardagsrummet. Hundarna fick tillbringa tiden i hundgården. När dom fick komma in vid 20:30 hade jag så dåligt samvete. Inte ens en motionsrunda på hela dagen hade jag tagit mig tid till. Vi tog en cykeltur innan läggdags men inte ens den blev motion, för dom hade ätit inte så länge innan (t.o.m. deras middag blev försenad). Jag är så rädd att dom ska få magomvridning så vi vågar inte chansa. Skulle nog aldrig förlåta mig själv om det hände. När hundarna fått vara ifrån oss så där en hel dag är dom så kelsjuka när dom får komma in i huset. Figo försöker nästan krypa innanför skinnet på mig i jakt på kel och smek.Svarar jag inte direkt så börjar han "prata" genom sitt oande. Hundar är verkligen flockdjur som vill ha hela flocken samlad.

torsdag 27 maj 2010

Dirigering

Jag tror jag har kommit på vad sommarens träningsprojekt för mig och Figo blir. Men man vet ju aldrig, jag är rätt impulsiv och hips vips har jag ångrat mig. Men som det känns just nu så ska jag lägga ner en del energi på dirigering. Egentligen är det lite dubbelbottnat detta men jag har kommit fram till att det kan vara användbart både i den ena och den andra situationen. För egen del ser jag största vinsten i att han lär sig kommandona höger och vänster vid skidåkningen.

En del jägare kanske anser att dirigering är ett måste för att lyckas bra med sin hund. Det är just här som min dubbelsidighet kommer in. Min tanke är att försöka ge Figo erfarenhet och kunskap att själv söka av områden som kan vara intressanta ur jaktlig synvinkel. Om jag hela tiden dirigerar honom än hit och än dit så lär han sig ju sämre själv att ta för sig av dessa marker.

Vinsterna kan å andra sidan vara att jag, om hunden missat ett avsnitt, kan skicka honom i den riktningen. Har också hört att många jaktprovsdomare gärna ser att man kan dirigera sin hund, men jag vet inte om det stämmer. Hur som helst så har jag kommit fram till att det i allafall inte gör Figo dummare att kunna detta.

Sedan är det ju faktiskt upp till mig att avgöra i vilka situationer jag ska använda mig av dirigering, och jag kan lova att jag inte vill bli en sån som glammigt bullrar fram genom skog och mark för att skicka min hund hit och dit. Tjusningen med jakten är ju till stor del att gå med tyst och se sin hund jobba framför sig. Men till sist vill jag ändå påstå att för mig och Figo är inte målet målet, utan det är vägen dit som är glädjen. Så därför ser jag fram emot sommarens aktiviteter.

onsdag 26 maj 2010

Hundträff

Vi är några hundägare i Rosvik som varje vår och höst brukar träffas och träna med våra hundar. Det är trevligt och kostnadsfritt. Det är ett bra tips. Många har inte tid eller lust att lägga pengar på hundkurser flera mil bort. Men är man bara några ägare med hund kan man lägga upp bra träning själv.

I år har det tillkommit flera nya ekipage vilket är jätteskoj. Varje onsdag kör vi på fram till midsommar, då vi har sommaruppehåll. Vi börjar varje träff med en promenad. Det kanske låter enkelt men faktum är att det är väldigt nyttigt för hundarna att omväxlande ligga först eller sist i ledet.

Ikväll blev det lite allmänlydnad där fokus låg på att hundarna skulle vara uppmärksam på ledaren inte andra hundar som passerade nära runt omkring. Jag hade Figo med mig, kanske lite "fegt" men jag tycker det är så trevligt och avslappnat när vi två tränar ihop. Vi är nog ett superteam ;) och Figo gjorde mig inte besviken idag heller.

Nästa vecka ska vi går på långpromenad upp till skogen. Där ska vi umgås och fika och för den som vill väntar även träning i form av apport eller spår. Det ser åtminstone jag fram emot!

tisdag 25 maj 2010

Bilder vattenapport

Vädret är något bättre idag, solen till och med tittade fram en stund. Då passade jag på att cykla iväg med hundarna och träna lite vattenapport. För att vara "nybörjare" sköter sig Figo rätt bra, men jag skulle nog önska lite mer kraft och mod i vatteningången. Men det kommer väl, eller så jämför jag honom kanske lite orättvist med Bosco. Där finns ingen tvekan alls, bara full matning framåt. Fast det är klart, allt har både för- och nackdelar. Blir dom alltför heta, då finns ju risk att man får en piphund, och det vill jag inte ha! Än så länge är Figo acceptabelt lugn och sansad vid passivitet. Här kommer i allafall lite (eller ganska många) bilder från träningen. Roligt hade vi i allafall! Hoppas det avspeglas i bilderna också.

Figo får sitta och titta på när Bosco apporterar
       
Bosco ruskar av sig men släpper inte taget om dummyn

Då Figo glömt att det inte var läskigt att hoppa i från bryggan, fick han titta på när Bosco hämtar in en dummy

Okey, kan han så kan väl jag också!

Figo finslipar hoppstilen...

...och landningen

Bosco tar rejäl sats och hoppar långt ut från bryggan

Detta är kraft!

Nåja, det tar sig även för Figo

Bosco på väg mot avlämning

Slut på det roliga

söndag 23 maj 2010

Kämparnas konung

Ted har haft fotbollsturnering med grabbarna. Tävlingsmänniska som han är har han inte gett en millimeter åt Emil och Liam. Det var rent underhållande att stå som åskådare. Ted han slet som ett djur och när han vid ett tillfälle blev trött, ville han att jag skulle hoppa in som reserv en stund, bara tills han fått dricka lite vatten. Han var inte helt nöjd över min insats, med tanke på att pojkarna både tagit in den ledning han hade, gått förbi och ledde med ett par mål. Hur mycket han än slet och kämpade var förlusten ett faktum. Som tröst kan väl sägas att han vann nästa match.
Kampen mellan far och son är stenhård
Ted får tillfälle och skjuter mål...

... passar på att retas med sönerna och gör en målgest

Emil hoppar på Ted för att han är så kaxig, nu blir det kamp

Emil får sin revansch och skjuter ett långskott

lördag 22 maj 2010

Lördag i bilder

Grillarna är igång och tre generationer grabbar är samlade (hm, eller somliga har ju passerat grabb-beteckningen och går väl mer under gubb-synonym)
Bosco tar dock allt med ro. Han har tagit plats till bords och väntar nog på att bli serverad

Kvällspromenad genom skogen till Bölsbäcken
Ted har precis visat Bosco ett spår som han är i full färd med att starta. Herregud hunden är så het på gröten att han knappt fastnar på bild
Figo lämnar av oklanderligt till Ted. Detta hade dessutom föregåtts av ett svårt men väl genomfört sök. Behöver jag säga att farten också var god
Hörde ljudet av skogshöns... tydligen kände Figo lukten av dom också. Han fattade stånd. Tyvärr var denna bild den skarpaste men han stod ännu inte helt stramt här, vilket han gjorde en stund senare (men då hade fotografen fipplat med sin kamera så bilderna blev oskarpa)

fredag 21 maj 2010

Vattenapport

Fredag kväll, jag och Ted tog hundarna på en cykeltur. Vi hade med oss en dummy och cyklade ner till viken för att köra lite vattenapport. Bosco älskar ju detta och nu var det för första gången Figos tur att prova på detta. Apport på land är ju inte några problem nu mer, men i vatten har han aldrig provat.

Första gången kastade jag bara 5-10 meter ut och han fick dessutom gå i från stranden. Det gick så bra att vi snabbt kunde öka svårigheten i både längd och vart han fick hoppa i vattnet. Slutprovet blev sedan att prova kasta dummyn från bryggan. Vid apportkommandot ville Figo hoppa i men han vågade inte riktigt. Han stod och trampade längst ut på bryggan och krafsade i luften med framtassarna.

För att trycka på lite så sa jag ett kraftfullt JA! men då var det någon annan som inte kunde hålla sig. Bosco kastade sig ut i vattnet... och hoppade Figo efter. Figo är en bättre simmare så han hann ikapp och förbi och tog dummyn och vände om men då kom Bosco och plöjde över honom och ryckte dummyn ur munnen på honom. Sedan var det dragkamp hela vägen tillbaka till bryggan. Figo var den som fick se sig besegrad och Bosco lämnade av efter att ha fått hjälp upp på bryggan.

Men nästa kast hade jag ingen tvekande hund längre. Vid "apport!" kastade han sig ohämmat ut från bryggan. Tror ni jag har en kanonapportör eller inte!?! Tror ni jag var nå nöjd eller inte!?! Tror ni jag hade en nöjd man som såg kommande sjöfågeljakt med en fungerande apportör!?! Svaret är: Ja! Ja! Ja!

Trevlig helg!

Jag springer som en skottspole fram och tillbaka, in och ut. Jag håller på att packa husvagnen som varit vinterförvarad så allt måste packas, för snart åker vi på årets premiärtur. Jag har även packat med lite apportgrejer, tänkte köra något pass i skogen där borta där vi ska stå. Kanske man skulle ta med grejer för spår också. Då kan man köra både sök och spår. Framför allt Bosco älskar detta med spår. Han förvandlas nästan till en stövare när det vankas spårarbete och vilken nos han har! Helt fenomenal på att hitta bytet. Kameran är packad så ni ska få se bilder från vår tripp när vi är tillbaka på söndag kväll. Trevlig helg på er!

onsdag 19 maj 2010

Åodjurat

Jag vet inte om jag bara inbillar mig, men nog tycker jag att Figo är lite åodjurat. Med det menar jag att han är lite olydig och bångstyrig. Jag tror att han märkt av att jag inte varit på topp med uppmärksamheten senaste veckorna. Fast å andra sidan, varför ska han lyda mer än han måste/ jag kräver just i den stunden? Hundar må vara ointelligenta, men dumma är dom ju inte.

Jag måste ta tag i den här biten nu snart igen, innan jag får alltför mycket att  jobba med. Det var inte alls bra att jag blev dålig i nacken och axeln så jag blev tvungen att pausa från hundträningen. Nu har jag ju halkat in i lunken där hundarna bara får vara där dom är i flocken och jag lägger inte ner mer energi än jag måste för att fortfarande förhålla mig högst i rang. Nej, jag tror jag ska chocka Figo med ett riktigt hårt apportpass inom en snar framtid. Då får vi se hur länge till han är åodjurat ;)

tisdag 18 maj 2010

Utökning av flocken

Igår när jag pratade i telefon med svärfar så sa han att han precis blivit både farfar och morfar. Det visade sig att hönorna som ruvat på ägg nu fått kycklingar och utökat hönsflocken. Ja, då var jag ju bara tvungen att kila dit idag för att få några bilder på nästan dagsfärska kycklingar.

Bilder på dom ruvande hönorna och den lilla kycklingen vi lånade en stund 



Figo stryker runt hönshuset

En tuff brud

Även katter finns på svärmor och svärfars gård. Här är Cody

Liam inne i kattgården

Bosco tycker det är tråkigt att inte han får "leka" med katterna och hönsen

Med det väder vi haft senaste veckan kan man ju undra hur den "riktiga" sommaren ska bli. Finns det sol och värme så det räcker till? Jag hoppas verkligen det för vi har sen semester i år, först 19 juli får vi gå på en efterlängtad ledighet.

söndag 16 maj 2010

En slapp promenad

Ikväll tog jag och hundarna en slapp promenad. Bosco i långkopplet och Figo lös. Jag gick och filosoferade för mig själv, njöt av hur varmt det var trots att det var kväll. Jag la inget krav på hundarna denna promenad. Vi bara gick och jag tror knappt jag sa ett ord till dom. Ibland var dom 8-10 meter framför mig för att en stund senare nosa fast, stanna och hamna på efterkälken. Men det brydde jag mig inte så mycket om, jag bara fortsatte. Det som var fascinerande var att trots detta så var det ingen som "hittade på något". Vi mötte andra hundar utan problem. Ibland räcker det tydligen med att bara vara ledare för att få flocken med sig.

Knockad av värmen

Sitter just nu i skuggan av markisen ute på altanen och njuter. Sommarvärmen har knockat oss, vi har i skrivande stund +23,3* i skuggan. Hundarna har fått lata sig i hundgården hela dagen. Jag tror jag ska ta en lång kvällspromenad när det börjat svalna av lite, men som det är nu mår dom nog bäst där dom ligger, i skuggan.

Imorgon väntar arbetet igen. Jag känner mig bättre i axeln men måste nog medge att det inte blev bättre efter gårdagens bravader i utställningsringen. Hade faktiskt svårt att sova inatt på grund av värken. Hoppas bara att jag pallar med jobbet nu. Imorgon blir jag upphämtad av svärmor efter jobbet. Vi ska åka till tropikbadet på Piteå Havsbad. Farmor och barnen ska väl åka vattenfall och rutschbanor... men jag ska nog parkera mig i bubbelpoolen och hoppas på lite kurering för axeln.

lördag 15 maj 2010

Utställningsdagen

Nja, inte snyggaste uppställningen för dagen men Figo var trött när det var vår tur

Jag börjar bakvägen: Väl hemma från utställningen gick jag raka vägen in i kylen och hällde upp en iskall Martini Bianco som jag snabbt tömde ute på altanen. Termometern visade på +24 och jag var rejält törstig efter dagens anspänning och värmebölja. Vi hade sökt upp en plats i skuggan men det tar på krafterna att vara ute en hel dag bland folk och hundar, både för två- och fyrfotingar.

Jag tyckte Figo kändes pigg och alert trots värmen, men allt eftersom timmarna gick blev han mer trött. När det så var vår tur i ringen så fick jag nästan släpa honom med mig runt. Inte alls det frejdiga raska travet, men det var nog lika för många andra hundar. Roligt också att träffa Johan och Åsa som jag "lärt känna" via bloggen. Första gången vi träffades "in real life". Trevligt!

Alla hundar mättes idag, det har Figo aldrig varit med om men det var inga problem. Jag var bara lite nervös att han kunde vara för liten för standarden, men han var precis 58 cm. Det roliga var att denna domare inte nämnde ett ord om Figos storlek, eller litenhet om man vill uttrycka det så.

Nej nu kan jag inte hålla mig längre: HURRA! Figo fick sin efterlängtade 1:a och när det kom till konkurrensen så slutade han 2:a! Domaren tyckte att Figo var likvärdig ettan men för att skilja dom åt så sa han att han önskat mer längd i nosen på min hund. Ja, det var väl en skitsak att förlora på men jag känner mig som en riktig vinnare. Jag tror att jag var lika lycklig som dom som lämnade ringen med cert eller ck och allt vad det kan heta.

Här kommer kritiken:  
Maskulint välformat huvud. Bra hals och rygg, något brant kors. Ordinärt vinklad. Bra bröstkorg. Mycket bra rörelser. Bra päls och färg.

fredag 14 maj 2010

Papparazzi på träningsläger

Saga är eld och lågor över att få agera fotograf imorgon på utställningen. Hon vill prova innan det "är på riktigt". Sagt och gjort, baksidan blev snabbt omvandlad till en utställningsring. Nog är hon en riktig papparazzi alltid. Hon har kommit på att i vissa fotolägen kan man ta serier på upp till 7 bilder i sekunden. Ja, ni kan ju gissa att det blev rätt många bilder bara på några minuter. Men visst är hon en duktig fotograf, sin ringa ålder till trots?

Först ska det springas runt...

...sedan ställas upp fint

Så där ja, nästan klart

Det ser ut som att jag ska lyfta upp Figo i svansen, det ser ju inte klokt ut. Så får jag inte göra. Men bortsett från det så ser det väl inte så pjåkigt ut? (Märk väl att jag kan ta i Figo nu, utan att han vill lägga sig ner. Hurra!)

Ska man bli fin...

 ...får man lida pin

Figo var relativt ren, så jag tänkte att jag kanske skulle slippa bada honom inför utställningen. Men så var Ted på en joggingtur i skogen igår kväll och då förändrades allt. Han kom nämligen hem med två bruna hundar. Så nu på morgonen tog jag tjuren vid hornen och drog fram trädgårdsslangen. Vi hade 18,5* så då tyckte jag att det var mest praktiskt att duscha av honom ute.

Sedan tog jag hundarna på en cykeltur (längs torra asfaltsvägar) så Figo skulle få torka lite. Det gick faktiskt riktigt bra. Visst kände jag av axeln och nacken men hade det varit för några dagar sedan hade det aldrig gått. Nu väntar vi bara på morgondagens utställning. Ted jobbar dygn fredag och söndag, så han kommer att ligga och sova när jag, Saga och Liam (bra, då har jag min egen privatfotograf med mig) är iväg.

Hi hi, måste bara få skriva om en sak till. Ted tyckte så synd om mig härom dagen så han erbjöd sig faktiskt att "springa med Figo" på utställningen, om jag inte kunde det. Men jag fick lova att inte fotografera så mycket. Men vem skulle kunna låta bli att fotografera ett sådant unikt tillfälle? Inte då jag. Ja ja, nu får vi aldrig se det, för jag tror att jag kommer att kunna prestera den aktiviteten.

tisdag 11 maj 2010

Det gäller att ha bollarna i behåll

Jag vet inte om Figo tycker att det är en fördel eller nackdel. Innan jag blev dålig i nacken och axeln så hade jag ju ett litet "tapp" i hundträningen. När jag sedan skulle ta mig i kragen och återuppta den, ja då var jag halvt invalidiserad. Så nu har hundarna inte fått "min" träning på två veckor! Figo tycker ju om våra träningsstunder så kanske han saknar dom och undrar vad det tagit åt matte. Å andra sidan så ser han inte ut att må dåligt där ute där han ligger just nu, i solen och latar sig.

Ted fick en förfrågan här för ett tag sedan. Det var ett par bekanta i byn som tänkte ta valpar efter sin vorstehtik. Dom tänkte att deras mjuka/veka tik skulle passa bra ihop med vår dominanta hane och ge fina valpar.  Dom undrade förhoppningsfullt om vi inte ville låta Bosco bli kavaljer. Nja, svarade Ted. Nog hade jag väl i och för sig kunnat tänka mig det, men det blir nog lite svårt för han är kastrerad. Jag vet inte vem som blev mest besviken; Ted som låtit sig övertalas av mitt kastreringsexperiment att få Bosco lugnare, eller kvinnan som kanske planerat allt färdigt, så när på en liten detalj... det gäller ju att hanen har bollarna i behåll.

måndag 10 maj 2010

Vinnande koncept

Jaha, inte har jag blivit så mycket bättre i nacken eller axeln. Är faktiskt mer eller mindre immobiliserad. Jag har fått en inflammation i axeln och har nu påbörjat en antiinflammatorisk kur. Jag har tvingats sjukskriva mig för att ge det en chans att bli bättre. Det kommer inte att bli så många eller långa blogginlägg några dagar framöver, för det är just detta med att sitta vid datorn som inte går längre än 5-10 minuter (och då får jag betala dyrt efteråt också). Jag hoppas bara att jag är någorlunda bra till helgen, annars är utställningen i farozonen. Det blir nog svårt att övertala Ted att springa i ringen. Det har jag lyckats med en gång när Bosco var unghund. Då hade jag brutit foten och precis innan det var vår tur så förklarade jag för Ted att jag inte skulle kunna springa. Han var inte glad men vad skulle han göra. Det var ju bara att ta hunden och kliva in i ringen. Hur det gick? Ja, Bosco fick en 1:a och Hp och blev BIR, så det visade sig vara ett vinnande koncept.

fredag 7 maj 2010

torsdag 6 maj 2010

Jag lär få springa!

Jag har ju, som bekant för många, anmält Figo till utställning nästa helg. Ja, inte för att varken jag eller Figo är något champion ämne direkt (möjligtvis champinjon ämne då), men man vill ju gärna visa upp hunden på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Jag har nu under promenaderna tagit med lite hundgodis i fickan och då och då stannat till för att träna lite "ställa upp sig fint". Jag tror jag hittat ett knep där. Figo älskar godis så han gör sig lång och snygg för att få godbiten. Då jag håller den en bit framför honom står han stilla och viftar på svansen och tror att han snart får varsågod. Vilket han i och för sig får, men jag tänkte att jag kanske kan dra ut på tiden mer och mer. Så på utställningsdagen står han fint tills domaren tittat färdigt på honom. Fiffigt va?

Tidigare har jag ju bett en bekant som "rör sig i utställningskretsar" titta på mig och Figo. Hon har för övrigt också försökt förklara för mig hur en utställning går till, vad allt betyder osv. Jag får inte ihop det, det är röda band och blåa band, det är rosa, blå och lila rosetter hit och dit. Får du det, så ska du in igen men får du det så kan du åka hem. Bla, bla, bla, jag fattar ingenting! Har koncentrerat mig på en enda sak: får jag ett rött band så ska jag inte åka hem, för då ska Figo in i ringen igen... men fråga mig inte hur eller när. Nåja, dom får väl basunera ut det likt en bönutropare, då kanske vi fattar. Förresten, det finns en sak till jag är inställd på och det är att springa utav h-vete i ringen. Figo gör sig tydligen som bäst i snabbt trav, då sträcker han ut i ett vägvinnande steg. Med tanke på hur snabbt han kan trava brevid cykeln innan han går över i galopp så lär jag ju få springa!

Vilket raggarpar

Idag hade jag ingen bil till jobbet, så Ted fick agera taxi och komma och hämta mig. När jag gick ut genom dörrarna på jobbet, såg jag bilen komma körandes. Vilken tajmning tänkte jag, att vi möttes precis och ingen behövde vänta på den andra. Men vad ser jag, Ted är inte ensam i bilen. På bästa utsiktsplats, passagerarsätet, sitter en stolt och reslig... Bosco! Han såg för festlig ut där han satt brevid sin husse. Jag undrar vad folk runt i kring tänkte. Själv tyckte jag bara det såg härligt mysigt ut, trots att jag blev förpassad till baksätet. Och Bosco, han såg mer än nöjd ut där han satt. Säkert glad över att få följa med. Jag säger då det, vilket raggarpar!

onsdag 5 maj 2010

Lyxdag

Ibland ska man ha tur. Examinationerna på kursen jag gått blev klara tidigare än beräknat, så därför fick jag en halv dag helt för mig själv här hemma. Det är inte ofta jag har kvalitetstid ensam bara för mig själv. Nu var barnen i skolan och på dagis och Ted jobbar, så det var bara jag och hundarna. Jag har haft en riktig lyxdag. Först tänkte jag att jag skulle ta tag i tvätthögen och städning, men sen ångrade jag mig. Allt det där finns ju kvar, men egentiden som jag fått som bonus var övergående.

Så jag tog först en cykeltur med hundarna. Sen drack jag kaffe i lugn och ro medan jag läste tidningen utan stress. När jag var klar med det så gick jag ut igen. Nu på en riktigt lång skön promenad. Vi var nog borta 1½-2 timmar tror jag. På vår promenad kom en våryr nässelfjäril flygandes. Den landade ett kort ögonblick på Figos nos! Så roligt det såg ut. Figo stannade till men innan han förstod att det var något med vingar så var fjärilen redan på väg mot nya mål. Så klart låg kameran fint inbäddad i kameraväskan, så jag hade inte skuggan av en chans att fånga det på bild... men vilken bild det hade blivit!

När jag var ett par hundra meter hemifrån så kom Saga cyklande. Dom hade visst kortdag på skolan och slutat efter lunch. Nu känner jag mig som en ny människa. Alla behöver nog en lyxdag då och då.

Vi stannade till vid kvarnen. Det är något konstigt men när det är vår så gillar jag att se vatten porla

Är man nyfiken så är man. Figo hinner överallt. Är han inte och balanserar vid dammluckan...

...så är han på väg att ta ett skutt mellan stenarna ute i vattnet

Bosco däremot, han har vuxit till sig och vet hur man för sig. "Jag trivs bättre här, där jag kan sitta och titta på alla barnsligheter som försiggår"

tisdag 4 maj 2010

Hundgårdsliv

I morse kom jag mig nätt och jämnt ur sängen. Jag har legat och plågat mig genom sista morgontimmarna innan väckarklockan ringde. Jag har nog aldrig varit så här dålig i nacke och rygg. Nu måste jag göra något åt min situation. För att orka med examination på en kurs som jag fått gå via jobbet, tog jag en lite starkare smärtlindrande och inflammationshämmande tablett. Gillar det egentligen inte, för man kamouflerar ju bara symtomen medan orsaken finns kvar.

Hundarna har stått i hundgården hela dagen och där får dom nog förbli. Jag ska ta dom en liten runda nu strax, för ikväll ska vi på en föreläsning om droger som hålls på Emils skola. Ungdomarna hade fått höra samma föreläsning idag på skolan och enligt Emil var föreläsaren riktigt bra. Hoppas bara att ett frö är sått men framför allt- att allt man försökt pränta in i barnen under uppväxten fastnat där någonstans. Man vill ju att dom ska tänka efter och inte hamna i tråkigheter.

måndag 3 maj 2010

Cykeltur

Nu är det vår, oavsett väderlek utanför fönstret. Är det maj månad så är det. På morgonen tog vi en cykeltur till Segerströmmen. Där forsade det för fullt. Jag hade kameran med för att fota den annalkande våren. Jag kopplade lös båda hundarna för att få lite snyggare bilder. När jag då hade lite extra koll på Bosco så passade den lille slyngeln på. Nog märkte han att mattes uppmärksamhet var någon annanstans. Plötsligt hörde jag Ted ropa från andra sidan strömmen (han hade gått för att spana efter nån isgädda) att jag måste ropa in Figo. Då var han långt nedströms och precis i färd med att ta sig ett vårdopp. Det hann jag avstyra tack och lov.

Segerströmmen i vårskrud

Bosco spanar ut från bron över strömmen

Figo sitter lugnt, innan badförsöket

söndag 2 maj 2010

Pokerfejs?

Liam har blivit en riktig korthaj. Han har lärt sig spela femkort och vill spela HELA TIDEN. Frågan är om han har det rätta pokerfejset ännu? Bedöm själva. 


Jag gissar att han har fått rätt bra kort på handen, så då är man väl "rökt" den här omgången :o)

Figos charmoffensiv

Frieri till matte med lite härligt settersnack

Nä hä, det gick inte hem den här gången...

...men kanske om jag bara smyger mig fram och ser söt ut då?

Nä häpp, inte då heller. Då hälsar jag på brorsan i hans bur istället

En tanke slog mig idag. Jag har inte tränat med Figo sedan vi var på fjällträningen förra helgen! Självklart har han fått motion, men det jag menar är träning på annat sätt, mer mentalt. Ja ja, det är nog ingen större skada skedd. Vädret har ju inte direkt bidragit med dragningskraft att bege sig ut. Mest bara regn och rusk hela veckan och själv har jag inte varit i toppform heller. Det är min dåliga nacke och rygg som gjort sig påmind igen. Men nu blir det snart en cykeltur så dom får både rastning och motion.