söndag 26 februari 2012

Skidor och åter skidor

Om förra helgen var en kalashelg, så är denna det också även om ingen fyllt år. I fredags satte vi ribban för en lyckad helg. Vi tog en skidtur med hundarna. För rättvisans skull tog jag Bosco och Ted Figo. Men någonstans på andra halvan var jag rejält trött i armar och rygg medan Ted kände sig lite kall! För att råda bot på denna obalans så tog jag över Figo också. Min käre make fick åka helt för egen maskin, vilket han inte har något emot. Det blev 10 km i ett strålande vackert vinterlandskap. Trötta och nöjda kom vi hem och avnjöt en lunch bestående av rökt röding.

Igår hade Liam skidträning. Han ville att jag skulle vara med och prova teknikbacken. Det var orgeltramp, slalom och puckelpist. Jag tog mig ner med huvudet upp och fötterna ner. Kanske inte vare sig snabbaste eller snyggaste åket men jag är nöjd över prestationen.

Senare på dagen ville Liam så gärna prova åka med hund. Han har tjatat om detta under lång tid. Vi har avvaktat tills han har balans för det. Så igår var det alltså dags. Jag spände för Figo framför Liam och själv tog jag Bosco. Jag åkte framför och visade vägen. Liam var så duktig! Han höll balansen och stakade för allt han var värd och hjälpte Figo på ett föredömligt sätt. 3-4 km åkte vi och Liam är helt såld på detta nu. Han undrar när han ska få åka igen.

Idag blir det vilodag från skidorna. Det är "ishallsdag" med två hockeymatcher för Liam och arbetspass i både kiosk och sekretariat för min del. Det får bli långpromenad med hundarna ikväll. Det blir deras motion idag. Alla dagar kan inte vara lyckodagar.

söndag 19 februari 2012

Kalashelg

Jag har varit min första av tre veckor uppe på förlossningen i Gällivare. Ett ställe jag trivs väldigt bra på, synd bara att det är så långt hemifrån. I helgen har vi kalas för vår toppentjej Saga som fyller 10 år på måndag! Ted har jobbarhelg och var bara hemma igår så vi firade henne då med sång och present på sängen. Sedan kom morfar och Birgitta, kusinerna med familj och kompisarna Leo och Zeb på besök. Kompiskalaset gick av stapeln på fredag kväll och blev en lyckad tillställning.

Jag hade hoppats på toppenväder när jag kom hem i helgen. Fredag bjöd ju på det men sedan har det blåst och stormat. Jag hade så gärna velat ta skidorna och hundarna runt öarna här ute. Som jag skrivit tidigare så är det en man som drar upp ett spår runt två öar här ute. Slingan går som en åtta så man kan välja om man vill åka ca 10 km eller ca 6 km. Perfekt för det är ju platt hela vägen, en riktigt bra "nybörjarbana" vill säga. Sen gillar jag också att se lite längre än när man åker på motionsspåret. Här känner jag mig friare och ännu närmare naturen på något sätt.


söndag 5 februari 2012

Kyla

Fy sjutton vilken kallperiod vi är i. När temperaturen smyger ner under -30* är det inte trevligt att vara ute. Bosco får problem med kramp i tassarna redan vid -20 medan Figo är mer tålig. Han var så entusiastisk igår morse. Det var -34 och jag kan nog påstå att han var irriterande entusiastisk. Lika lycklig som alltid och lika välkomnande av en ny dag. Kanske han saknar förstånd att förstå bättre än att rata polarkylan. Eller så lever han enligt devisen "det finns inget dåligt väder..."
Fast jag måste ändå erkänna att hans glädje smittar av sig!