söndag 26 februari 2012

Skidor och åter skidor

Om förra helgen var en kalashelg, så är denna det också även om ingen fyllt år. I fredags satte vi ribban för en lyckad helg. Vi tog en skidtur med hundarna. För rättvisans skull tog jag Bosco och Ted Figo. Men någonstans på andra halvan var jag rejält trött i armar och rygg medan Ted kände sig lite kall! För att råda bot på denna obalans så tog jag över Figo också. Min käre make fick åka helt för egen maskin, vilket han inte har något emot. Det blev 10 km i ett strålande vackert vinterlandskap. Trötta och nöjda kom vi hem och avnjöt en lunch bestående av rökt röding.

Igår hade Liam skidträning. Han ville att jag skulle vara med och prova teknikbacken. Det var orgeltramp, slalom och puckelpist. Jag tog mig ner med huvudet upp och fötterna ner. Kanske inte vare sig snabbaste eller snyggaste åket men jag är nöjd över prestationen.

Senare på dagen ville Liam så gärna prova åka med hund. Han har tjatat om detta under lång tid. Vi har avvaktat tills han har balans för det. Så igår var det alltså dags. Jag spände för Figo framför Liam och själv tog jag Bosco. Jag åkte framför och visade vägen. Liam var så duktig! Han höll balansen och stakade för allt han var värd och hjälpte Figo på ett föredömligt sätt. 3-4 km åkte vi och Liam är helt såld på detta nu. Han undrar när han ska få åka igen.

Idag blir det vilodag från skidorna. Det är "ishallsdag" med två hockeymatcher för Liam och arbetspass i både kiosk och sekretariat för min del. Det får bli långpromenad med hundarna ikväll. Det blir deras motion idag. Alla dagar kan inte vara lyckodagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar