fredag 30 september 2011

Kritiken

Då var åter en vecka utan familjen avklarad. En vecka återstår av förlossningsplaceringen uppe i Gällivare. Jag trivs verkligen och känner att jag utvecklas och lär mig så mycket hela tiden. Här hemma tuffar dagarna på i vardaglig lunk. Regnet tycks hålla i sig och jag hörde att man under september månad inte uppmätt så stora mängder regn, i vårt område, på 150 år. Nu hoppas vi verkligen att vi ska få fina höstdagar framöver.

Vi hade en tanke att åka upp över dagen och jaga på fjäll, men när vädret är så ostadigt så avvaktar vi. Även om fåglarna finns där ändå så tycker åtminstone vi det är trevligare att gå en dag utan att bli blöt och kall.

Nu har kritiker från fjällprovet jag gick med Figo kommit ut. Det är bara att ta åt sig av den fina kritiken vi fick:
  
Figo är en rejäl hanhund som går i mycket bra fart och utmärkt stil. Han söker av marken i stora fina slag och i god kontakt med sin förare. I andra släpp ses två ripor i luften i området där Figo befinner sig utan att situationen kan bedömas. Jobbar hela dagen utan att lyckas. 0 Ökl
  
Som sagts tidigare så kom han ju inte för fågel vilket var riktigt synd. Han kändes så otroligt bra både i sitt sök, men inte minst med tanke på förarkontakt och hur lätt jag kunde föra honom. 

Vad gäller de två riporna i luften som domaren inte kunde bedöma om Figo var orsak till, har jag min tanke klar kring. Jag tror faktiskt inte att Figo stötte upp dom (inte den gången ;o) ). Fåglarna kom flygandes rakt mot mig över en fjällkant och en stund senare kommer Figo från vänster på samma kant. Jag tror han såg riporna i luften och tog en lov åt det hållet. Han hade definitivt inte farten av en eftergång, utan mer "vad är det där, vart kom dom från", och stannade upp, tittade på mig, och vände på min dirigering.

Nåja, det spelar egentligen ingen roll. Även om han skulle ha stött och gått efter så var det inget domaren kunde ha sett där bakom fjällkanten. Och så fungerar det på prov, det domaren inte ser har aldrig hänt. För min egen del spelar det dock roll. Tror jag att Figo förbryter sig mot "vårt avtal" blir jag lätt lite stressad och vill absolut ha full koll på vad han sysslar med. Men denna dag litade jag fullt ut på honom.

2 kommentarer:

  1. Hallå!
    Kul att du har trivts på praktiken!
    Jennifer har inte sagt att hon träffat dig...men det är väl så med tonåringar.... ;)
    Men så fin kritik Figo fick, kul!!

    Ha det gott och hoppas att vi ses snart! Kram / Helena

    SvaraRadera
  2. Vilken fin kritik det var:) Men det är väl tur att man känner sin hund bäst man vet vad den går för och vad den klarar av och det är ju viktigaste. Ha en fortsatt trevlig helg trots regn...Kramar från Åsa ps går fortfarande inte komentera som pointerliv..och jag förstår inte varför???

    SvaraRadera