torsdag 31 mars 2011

Se upp för flygande ripor

Eftersom det inte blir någon mer fjällresa i vår med träning på riktiga ripor, så får man nöja sig med det näst bästa. Jag har plockat fram mina konstgjorda ripor. Det är en bit kopparrör med vita plastremsor i ändarna som prasslar när man kastar upp dem i luften. Jag använder dom enstaka gånger under promenaden, när hundarna minst anar det. Tanken är att dom ska komma flygandes och att hunden då reflexmässigt ska sätta/lägga sig vid åsynen av den. Alltså: fågel i luften, lika med stopp.

Det låter ju inte så svårt. Men problemet är att jag är så otroligt dålig på att kasta dessa "ripor". Ibland flyger dom bakåt så hundarna aldrig ens ser dom, eller så händer det som hände idag. Figo kom springandes och jag tänkte att nu har jag ett perfekt läge. Lite ivrig slängde jag iväg attrappen som flög i en stor båge och landade... på Figos skalle. Stackaren hade ju inte ens sett vad det var som damp ner i huvudet på honom. Ännu ett misslyckat försök, trots att hunden la sig platt ner i rena förskräckelsen. Nej, jag får nog gå ut ensam och träna på att kasta dom där "riporna", så det inte är fara för alla som rör sig i omgivningen när jag är i farten.

3 kommentarer:

  1. Ha, ha, ha - det blir inte alltid som man tänkt sig..............

    //A

    SvaraRadera
  2. Agneta:
    Så nu har Fiona-Fräck startat i öppenklass. Jag och Figo bara tränar och tränar, men den som väntar på något gott...
    Till hösten smäller det, det har jag bestämt.

    SvaraRadera
  3. Jag som trodde det var lapphanskar? , för utanför fönstret så snöar det massor;) Så kul att höra att det funkar bra med apporten nu för figo. Kommer nog gå bra om du startar han i höst på jaktprov. Dom verkar ju ha ett skogsprov i slutet på aug och vi har varit sugna på att starta Ada på det.Ha en trevlig helg

    SvaraRadera