tisdag 7 september 2010

Brittsommar

Jag vet inte om det var på grund av alla tråkigheter, men sommaren som gick var ingen höjdare enligt mig. Nu däremot skiner solen varje dag och värmer våra kinder. Igår började älgjakten så nu blir det fler jägare i skogarna. Helgen som gick var tänkt att ägnas åt mycket jakt men så gick Ted och blev sjuk. Det enda han mäktade med var en två timmars sväng på söndag eftermiddag. Eftersom förväntningarna inte var så höga, så var det heller ingen förlust när vi inte träffade på någon fågel.

Vi börjar mer och mer förlika oss och se fördelar med vår "fattigmansbeeper" bjällran. Vi har bra koll på Figos förehavanden. Han går som en vind kring myrmark, för att i skogen snäva in sökradien. Han utnyttjar inte alltid vindförhållanden på ett optimalt sätt men däremot så har han snappat upp detta med dirigering. Vi brukar nog ändå mest låta honom lägga upp sitt sök själv, för att han ska skaffa sig egna erfarenheter av sitt handlande.

Nu blir det lugnt på hundfronten veckan ut, för vi har en förestående begravning och allt som ska ordnas inför den. Ska bli skönt att få göra ett avslut och kunna gå vidare. Jag vill tacka alla för visad omtanke, det är värmande ord som gör sorgen lite lättare att bära.

2 kommentarer:

  1. Skickar många långa kramar! Förstår vad du går igenom. Den första tiden är ett h-vete med många känslor och stort sorgearbete. Min mamma gick hastigt bort för några år sedan. Minns det som om det vore i går. Sorgen kommer alltid att finnas kvar, men den blir lättare att hantera med åren.
    Sköt om dig!!
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får en fin begraving. Tänker på er i denna svåra stund. Kram från Pointerliv

    SvaraRadera