onsdag 12 januari 2011

Årets målformulering

Nu är det nytt år och det är inte bara människor som gör en nystart. Många är också dom som börjar planera för sina hundar som legat i vinterdvala. Både den mentala och fysiska träningen har kanske legat nere sedan jakten lugnat ner sig i takt med att snödjupet vuxit. Våra hundar tränas förvisso året om och visserligen är dom i sin absoluta fysiska toppform när solens strålar smälter bort den sista skidsnön. Men... det finns ett stort men här. En fysiskt stark och uthållig hund kräver sin ledare. Blir inte kroppen trött måste man hitta på något annat som kan trötta ut hjärnkontoret även på den mest uthållige.

Det är här dressyren kommer in i bilden. Jag funderar lite på vad jag ska lägga upp för plan för de två rackarna. Ja, fast helt ärligt så undkommer Bosco en hel del av mina påhitt. Det har blivit så bara, att Ted tar Bosco... eller, tar och tar. Både husse och hund skulle behöva sig en lektion i den strikta skolan ibland, tror jag ;). Figo-liten däremot, han får stå ut med mattes övningar, inget pilla navelludd här inte.

Dressyr är ju färskvara. I år är min målformulering för Figo: en komplett fågelsituation där han är lugn i flog... eller mer realistiskt, stannar på pipan. Det är nog dags att kavla upp ärmarna och börja arbeta hårt.

Figo, på väg mot nya mål?
(Det är Figos uppfödare Barbro som tagit bilden under valpträffen i våras. Vi längtar så tillbaka dit!)

2 kommentarer:

  1. Bra Maggan!
    När du är klar med din målsättning kan du anmäla Figo på jaktprov. Vi ser fram emot det! Fast det viktigaste är ju att du får till honom så att det går att jaga över honom och att du själv känner dig nöjd med honom.
    Lycka till!
    Kennel Åshamras

    SvaraRadera