söndag 15 maj 2011

Duvor

Om man ska analysera Figo så ligger det till på följande sätt. Han har visat stor respekt när vi tränat lugn i flog med duvor. Han har också visat att han har förmågan att avreagera snabbt, det vill säga han går ner i varv och är lugn snabbt efter varje situation. Så långt är allt väl. Problemet är, som jag ser det, när vi kommer till en situation mer likt en riktig fågelsituation. När han får söka och fatta stånd för, i detta fall, rapphöna så finns inget av det han uppvisar mot duvorna kvar i minnet. Han fullkomligt exploderar och mitt ledarskap räcker tydligen inte på långa vägar till för att få stopp på honom.

Så nu har vi bestämt oss för att köpa ett par duvor av den man vi tränat hos. Vår tanke med det är att "bombardera" Figo med synintryck av flaxande vingar under kontrollerade situationer och på så sätt få honom att respektera bättre. Även om det fungerat bra när vi tränat detta, så hoppas vi att mängdträning på detta vis, kan få honom att även respektera flygande fågel efter en resning.

Om vi inte lyckas, får vi trösta oss med att han har en "frisk och villig avance" (oavsett det gäller fågel eller som här, skurborsten i barnens badpool)

2 kommentarer:

  1. Haha.. Vilken skön bild!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig bild på figo!!! Vilken aha upplevelse det måste vara för dig att få förlösa sitt första barn som "barnmorska". Hoppas ni mår bra , Kram från oss alla i Öjebyn:)

    SvaraRadera