måndag 26 juli 2010

Hemma igen, nu börjar träningen på allvar

Nu är vi hemma igen efter vår semestertripp. Borta bra, men hemma är ändå bäst och nog har vi längtat efter våra fyrbenta alltid. När vi kom hem sent igår kväll gick vi alla raka spåret till hundgården där två glada hundar mötte oss. Sedan tog jag och Ted en kvällspromenad och njöt av tystnaden och lugnet.

Snart åker vi till skogen och hjortronmyran. Hundarna får följa med och gå brevid, det är bra träning. Nu är hundarnas semesterperiod över för nu börjar träningen på allvar. Nu ska stadga och apport tränas hårt inför den stundande höstjakten. Jag tror inte att dom har något emot att "avbryta" semestern för dessa aktiviteter.

Förra årets hjortronplockning blev spännande när Figo ställde sina första fåglar. Det var på tillbaka vägen till bilen som han frös till i ett stånd innan det bar iväg med både hund och ripor. Jag var inte med (hemma med minstingarna) och Ted hade ingen visselpipa så Figo fick sig en hejdundrande första upplevelse av fågelkontakt när han fick gå efter 200 meter innan han vände tillbaka.

1 kommentar:

  1. Hallå!

    Tack själva för en trevlig semester i Stockholm!
    Jag håller med dig, många skratt blev det! =)

    Kram / Helena

    SvaraRadera