måndag 21 december 2009

Bra drag

Tre dagar kvar till självaste julaftonen och visst infinner sig den där rätta julkänslan i samma takt som snöflingorna singlar ner till marken. Jag köpte en chokladask som jag öppnade till kaffet efter middagen. När intaget av sötsaker var avklarat bytte jag om och gick ut med Figo för att träna in lite drag. Jag tog inte skidorna för det ligger minst två decimeter nysnö på backen. Jag gick bakom honom istället. Eller gick och gick, jag fick lov att springa för att han skulle fatta ordentligt vad jag menade. Jag sprang som en dåre i full mundering och Figo drog för vad han höll.

Det tog inte mer än ett par kvarter innan min dåliga kondis avslöjade sig. Svetten som började lacka och den lätta blodsmaken i munnen fick mig att inse att löpträning i tunga vinterkängor i djup snö inte tillhör en av mina starka sidor, trots draghjälp. Jag vände hemåt och lämnade med varm (och svettig) hand över stafettpinnen till min mer vältränade man.

Han valde skidorna och drog iväg med Figo som hade fungerat till belåtenhet. Bra fart och en stark vilja att dra. Det vi får lägga lite krut på är dirigering höger och vänster. Som det är nu vill Figo gärna välja väg själv. Det är tur han inte väger så mycket. Ett snabbt ryck och han ändrar riktning vare sig han vill det eller inte.

Snöflingorna ser ut som badbollar på bilden, men vad gör väl det. Här kommer två glada herrar. Hur vet jag det? Jo men ser ni inte att det lyser ur ögonen!

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig bild det var! Nog är det skönt att det kommer snö , men det känns som det kan sluta snöa nu några dagar i allafall. Har nog fullt upp med att jobba städa fixa julmat och julklappar och familjen!Ha en fortsatt trevlig
    tid i skidspåren

    SvaraRadera
  2. Det där ser ut att vara hur kul som helst,både för vovve och husse.
    Önskar er en riktigt god jul och gott nytt år.
    Kram/ Veronica med flock.

    SvaraRadera
  3. God Jul & Gott nytt år!

    Hoppas få fortsätta läsa din "må-bra-blogg" även nästa år.

    Julkramar,
    Agneta, Tigger, Fiona & Sanne

    SvaraRadera
  4. ...och jag hoppas att det finns folk där ute som vill fortsätta läsa även nästa år.

    Julkram på dig också Agneta!

    SvaraRadera