tisdag 6 april 2010

Valpsjuka

Nu har man ju börjat få vårkänslor på riktigt. Barnens ytterkläder är blöta och fulla med blöt sand, för att inte tala om allt som hundarna nu börjat dra med sig in i huset. Varje vinter tänker man att det inte medför så mycket mer städjobb för att man har hund. Ja i alla fall om man bortser från dom extra husdjuren man får i form av lurviga dammråttor som rullar längs golvlisterna. Är man på riktigt gott humör ser man till och med fördelarna med det, man får dammsugningen att bli av. Men i samma takt som snön smälter bort från vägarna så ändrar man uppfattning i frågan. När till sist varenda gata mer liknar en våt sandstrand än en asfalterad väg, ja då är goda råd dyra. 

Man tar med sig två torra och rena hundar ut på promenad. Man känner sig i topptrim. Ja, för har ni inte känt vad lätt det går nu när man inte trampar fram i snö eller modd. Istället är det asfalt som inte ger efter och klädseln har också den blivit lättare och smidigare. Kort sagt man känner sig som en superpuma ;) (eller???). Hur som helst, när man sedan kommer hem igen då har hundarna förvandlats till två våtmoppar som sugit åt sig all sand och dynga som naturen kunnat uppbringa på vår vandring. Vad händer med våtmoppar när dom kommer in i värmen och efter en stund torkar... jo all skit rasar av. Men det finns något positivt med det också, för då ser dom ju rena ut igen. Åtminstone Bosco som är brun... och så länge man inte tar i pälsen... eller luktar på den. Sen kan man ju alltid hoppas att man inte får oväntat besök innan man varit ännu ett varv med dammsugaren ;)

Men förutom såna bagateller är hundar underbara varelser! Måste nu då passa på att slå ett slag för en sida ni ska besöka när ni har tid. Det är Figos uppfödare Åshamras kennel som fått valpar. Dessutom har dom nyligen hämtat hem en ny valp, Hasta. Blir man inte valpsugen när man ser deras bilder då vet jag inte... jag blir då rent ut sagt valpsjuk (men lugn, jag har lovat att det räcker med hundar för oss ännu ett tag)

2 kommentarer:

  1. Apropå sand, har du sett TV-reklamen med karln som dammsuger i sitt strandhus och skickar ut sina hundar i sanden, visslar in dom så dom får skaka av sig. Så får han dammsuga gång på gång på gång..... En sån dammsugare skulle man ha, eller är det karln man borde ha?! Nä, en så korkad karl är väl inget man vill ha!
    Apropå valpar, har du sett Figokopian i Taigas valpkull; hane nr 3. Visst är han fin?!
    Annars tror jagj du kan vara ganska nöjd att du inte har nån valp just nu. Det behövs inga sandhögar för att stöka till det om man är 10 veckor och är två. Hastas syrra Hera är hos oss i 11/2 vecka till innan hon ska skickas till husse i Norge. Det hinns med att välta vattenskålar, kissa överallt, riva ner hallgardinen tugga sönder tidningar mm mm. Brrrr och Grrrr...

    SvaraRadera
  2. Klart jag har sett "mini-Figo" men jag tänkte att det kanske bara var jag som såg den slående likheten.
    Kanske man skulle ta sig en tur förbi Ås om en si så där 7 veckor. Kanske ni inte märker om det helt plötsligt fattas en valp... ni har ju så många ändå :D

    SvaraRadera