torsdag 29 april 2010

Spelplats sökes

Igår var jag och Ted ute och gick i skogen för att se om vi kunde finna någon spelplats för orre eller tjäder. Vi har fått ett tips av en bekant som hört misstänkta ljud på en ställe under tidigare år. Vi var förvisso inte ute så länge men några orrar eller tjädrar hörde vi inte, bara småfåglar som kvittrade ikapp och en skrämd järpe som flög upp. Nu har vi en ny plan. Vi har nämligen flera gånger iaktagit orrar i topp på ett annat ställe i vinter. Kanske vi tar och rör oss i det området istället. Det sägs ju vara väldigt svårt att hitta spelplatser, men det vore en dröm att få komma så pass nära inpå att jag kunde ta några bilder. Den som väntar får väl se. Vi ska i allafall ge "projektet" en chans.

1 kommentar:

  1. Hej Maggan!
    Då måste ni vara ute tidigt, tidigt på morgonen 3-4-tiden och gömma er under en riskoja eller nåt. Hör med Skogsstyrelsen däruppe om dom vet av några spelplatser för tjäder. Orrspel är lättare att få se. De håller i regel till ute på nån lägda tidigt på morgonen, men inte lika tidigt som tjädern.
    Jag var ute ifjol med en tjäderinventerare och skulle få se på tjäderspel där det garanterat fanns tjäder. Vi hörde 4 tuppar runtom oss, men det dog ut och några spelande tjädrar fick vi inte se. Hoppas ni har bättre lycka!

    SvaraRadera