fredag 9 april 2010

Utmaning

Nu är det inte länge innan skidföret är borta. Vi var en tur ute på isen här nere i viken och det var riktigt blött. Av och till kändes det som att skidorna sögs fast i underlaget. Det bar för skidorna, men stavarna (med små trugor) gick igenom. Hundarna blev inte bara blöta av duggregnet som föll, dom plaskade stundtals fram genom flödvatten.

När vi vände hemåt var båda hundarna, som sprang fritt brevid idag, inne i ett skogsparti. Då fick Ted den brighta idén att vi skulle ge dom en match att hinna ikapp oss. Vi stod på för att skapa lite försprång. Eller rättare sagt, jag stod på medans han bara låg i baksuget efter mig ;).

Det visade sig att vi skulle hinna en bra bit innan dom upptäckte att vi var på väg åt andra hållet. Det var inte bara hundarna som fick sig en rejäl utmaning. När dom sprungit genom flödvattnet och var ikapp oss hade vi hunnit halvvägs tillbaka över viken... i ärlighetens namn var nog jag den som var tröttast. Men vi hade i allafall två hundar som höll sig till sina ägare resten av turen :)

PS.
Jo förresten, Figo har inte hostat eller kraxat en enda gång idag! Vad det än var så är det borta nu. Han fick dock avstå fysträning idag, förutom den lilla turen när han fick springa fritt. Det räknas inte, han hade ju ingen belastning och inte var vi ute så länge heller. När husse och Bosco drog iväg på ett pass fick lille Figo istället gå med matte på promenad. Vilken lyx det kändes som att bara gå med en enda hund, som följer en likt "följa John". Det måste vi göra om!

2 kommentarer:

  1. Skönt att Figos hosta är borta. Det är nog bra att ha lite is i magen och inte haussa upp sig alltför mycket när såna här saker inträffar. Nåt tillfälligt som inträffar ibland.
    Bra i alla fall och klokt att inte anstränga honom på en gång.
    Här är det både lugna gatan och stormigt värre. Lugnt än så länge med småvalparna, men storvlparna håller igång desto mer. De drar med varandra i bus, mest Hera faktiskt. Den hunden måste ha nån bokstavskombination. Till helgen åker hon i alla fall. Det räcker mer än väl med EN 11-veckors valp.

    SvaraRadera
  2. Skönt att hostan är borta för figo nu. Nog är det härligt med våren men tråkigt ändå att skidsäsongen är snart över. För det är så roliga akviditet för både oss och hundarna. Men ska börja cykla med dom plus kommer jag ta fram däcken för dom så dom får dra lite.
    Trevlig helg på er!!!!

    SvaraRadera