söndag 11 april 2010

Vårkänslor

Vilken härlig helg vi haft! Har försökt ta tillvara på vinterdagarna som är kvar nu. Det märks att det är vår i luften, solen värmer så man måste lätta på klädseln ibland. Figo verkar också fått vårkänslor. Igår när vi gick en lång härlig promenad, bara vi två, så träffade vi på två löptikar, en rottweiler och en golden retriever. Båda brudarna föll Figo i smaken, luktade tydligen ljuvligt. Hade ju honom okopplad så jag fick lägga på den stränga stämman både en och två gånger för att han inte skulle gå fram och presentera sig.

Efter att Figo träffade löptikarna har han varit som förbytt. Han är trotsig och man får verkligen lägga krav i rösten för att han ska lyda. Ted tycker han är smått omöjlig just nu och jag får nog hålla med. Men vad tusan, inte är det väl någon utvecklingsperiod i hundens liv vid den här åldern. Om jag kort ska beskriva honom, känns det nästan som att han skulle vara i könsmognaden. Pipan fungerar han tack och lov på ännu men för övrigt är han coco. Kanske jag imorgon kväll ska köra lite dressyrövningar med mycket krav för att skärpa upp honom igen. Vi måste reda ut vem som verkligen ska vara den som ger kommando och vem som följer det.

Idag har vi varit på skidpicknick igen. Idag lurade vi med två kompisar som inte varit med oss tidigare på tur. Vi hade så trevligt så. Synd bara att det förmodligen var sista skidturen till "vår" bivack, för det här året. Tvivlar nämligen starkt på att åtminstone isen på tjärnen vi korsar, är åkbar nästa helg. Åtminstone om solen och värmen håller i sig under veckan. Det är ju bra med sol och värme, men ändå synd. Jag som precis börjat få igång tekniken och vågar stå på lite i utförslöporna... och hålla mig på benen.

2 kommentarer:

  1. Hallå!
    Nu har jag anmält Mira till utställningen...pirr..pirr..

    Gick det att anmäla Figo?

    Kram / Helena

    SvaraRadera
  2. Nej, det blir bara att ställa ut honom på fågelhundsklubbens egen utställning. Det räcker nog så för oss i alla fall.

    SvaraRadera