lördag 16 maj 2009

Vinst och förlust

Nu är vi hemma igen efter en dag på utställning. Det var ett trevligt samarrangemang av Södra Norrbottens Fågelhundsklubb och Vorstehklubben. Vi höll till utomhus på Grans i Öjebyn. Solen sken och det var trevligt att träffa lite hundfolk och surra lite. Figo skötte sig exemplariskt i ringen. Han gjorde precis som jag ville så jag kan inte skylla på honom för kritiken vi fick. Domaren heter Martin Johansson och är tydligen känd för sina strikta bedömningar. Det pratades lite om detta runt omkring oss. Det var inte många som passerade utan något att anmärka på. Vi fick själva smaka på kritiken när det var vår tur. Domaren tyckte att Figo var för kort i kroppen, för kort och brett huvud. Han var även tunn i fronten, brant i korset samt rör sig stelt bak. Det som var bra var att han har bra längd och djup i bröstet och en bra mentalitet. Han fick en slät 2:a och där var det över för denna gång.

Vi får väl byta namn från Figo-liten till Figo-ful *ler*. Nä, det är tur att vi tar det med ro Figo och jag. Vi är så nöjda med honom och vi valde ju Åshamras ffa för deras sunda tankar kring avel. För oss fanns det ingen finare setter på hela utställningen och hans mentalitet är enastående. Det jaktliga sitter ju inte i det exteriöra, möjligtvis djupet på bröstkorgen men det har han ju. Vi är vinnare som fått Figo i vår ägo. Slutligen, det bästa av allt- vi hade med oss samma hund hem som vi kom dit med... *ler*... den bästa.


Figo tar det hela med ro. Han drömmer nog om ripjakten istället. Då ska ni få se...

3 kommentarer:

  1. Hejsan..
    Dessa domare..Jag håller med dig, Figo är helt underbar!Jag säger till dig det en sa åt mig: alla får en tvåa nån gång.. Så kanske vi har gjort bort våra! *ler*
    Vi kanske ses imorgon i Sjulnäs.
    Ha det bra / Veronica

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta och hela familjen Figo!
    Vilken härlig blogg du har skapat! Jag visste inte att du hade en förrän du skrev i vår gästbok.
    Lille Figo fick bra kritik på de 2 viktigaste egenskaper och fysiska företräden som vi vill ha på en hund. Nämligen temperamentet (skitviktigt!) och djup och lång bröstkorg (vilket behövs för att rymma hårt arbetande lungor). Ett 2:a pris är fullt godkänt i vår kennel. Men misströsta inte. Figos storasyster Taiga fick två 3:or (vilket känns mindre bra) innan hon i höstas fick ett 1:a pris. Hon är liten, men proportionerlig och hon rör sig bra. Vi hade ändå varit rätt nöjda med en 2:a på henne, även om vi naturligtvis tycker att hon är jättesöt. Liksom Figo!
    Kram
    Barbro

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Vad kul att hitta din blogg och läsa om Figo. Jag har nämligen hans busiga kullsyster Fiona och hon ska visas för nämnde Martin Johansson i Östersund nu på söndag, så håll tummarna:-) Oavsett vad det blir då så är jag precis lika nöjd med henne som ni verkar vara med Figo. Visst är det kul med en vacker hund men det finns annat som är viktigare.
    Hoppas vi ses på något prov eller träning någon gång.

    Ha det bra,
    Agneta Sivertsson

    SvaraRadera