tisdag 17 november 2009

Nomesele













Bosco är inte glad åt att behöva agera modell. Undrar vad han säger på andra bilden :O)

Så här ser den alltså ut, nomeselen som vi använder vid drag. Ska snart införskaffa en åt Figo också. Man kan ju faktiskt träna lite kommandon även på barmark. Det är inte alltid alldelens glasklart det där med att dra. När man ska köra in hunden kan det bli lite tilt i huvudet när matte/husse först manar på framåt. När hunden då gör som den blir tillsagd, ja då bromsar nån där bak. Det är klart den blir förvirrad. Då gäller det att tajma med beröm och peppa i rätt ögonblick.

Nu innan det kommit snö kan man ha sele och draglina och gå/springa bakom hunden. Då får den träna sig på att vid motstånd ändå ligga framför och fortsätta dra. Vi använder aldrig dragselen annat än då hunden verkligen ska dra. Då blir det snabbt så att när man tar fram den så vet hunden vad som väntas den. Andra selar, typ reflexsele och dylikt är det däremot inte OK att dra i (men det brukar inte vara några problem för hunden att förstå).

2 kommentarer:

  1. Hej Maggan

    Vilka fina hundar du har !(och familj också för den delen) Jag saknar verkligen att ha hund, men för ett år sedan blev vi tvugna att sälja vår korthårigavorstehn tik för att vi inte hann med den som vi ville. Var sak har sin tid. Men när barnen blir större så vill jag gärna ha hund igen.
    mvh Jeanette Öhgren

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Tack! Visste väl att du var rätt person att fråga!!En sån där lir det.
    Tack igen. Kram/ Veronica & Vovvarna

    SvaraRadera