torsdag 27 augusti 2009

Hemma igen

Nu har vi kommit hem efter tre intensiva jaktdagar som erbjöd både avkoppling men även en unik upplevelse. Hundarna har jobbat på bra. Bosco har inte samma fart i söket som innan han kastrerades, det kan vi konstatera. Figos sök var en fröjd för ögat, både fart och fina slag mot vinden. Vi såg nu klart skillnaden mellan vorstehns "skogssök" och setterns "fjällsök". Figo fick med sig mycket mera mark än Bosco, men å andra sidan visste vi inte alltid vart Figo befann sig. Jag provade då att sätta på honom bjällran för att lokalisera honom bättre. Första fem minutrarna av släppen sökte han fint och lagom stort men sedan utvidgade han och gick större och större, för att till sist vara utom hörhåll. Det enda man hörde då var bjällran som ringde i ens egna öron :o). Jag körde några apportövningar för att få honom mer knuten till mig, men det hade bara effekt en kort stund.

Fåglarna då? Ja dom höll sig utom skotthåll. Det var dryga 20 grader varmt och vindstilla, inte bra jaktförhållanden för hundarna. Dom fåglar vi stötte på var snabba på vingarna så Figo hade aldrig någon ärlig chans på en lyckad situation (jag är så besviken). Däremot blev det någon naturlig stannaövning när det flaxade vingar. Ted och Bosco gick på några fåglar, men som sagt, dom var snabbt på vingar och utom bössans räckvidd. Det fanns mest gammelfågel och liten föryngring och det gör ju inte saken lättare för en orutinerad hund som Figo, eller en tjuvresare som Bosco.

Vi fick även vara med om något unikt. En morgon när vi satt och åt frukost i husvagnen så kommer det upp fyra björnungar på vägen en bit bort! Dom börjar leka och brottas med varandra. Vi gick ut precis utanför dörren för att se bättre och ta några kort. Vi började fundera vart mamman var och efter en stund kom även hon ut på vägen, mellan oss och ungarna. Hon ställde sig på bakbenen och tittade på oss (då var vi snabbt inne i vagnen igen). Sedan gick hon in i skogen och ungarna följde efter. Sen såg vi dom inte mer, men nog har vi spanat efter mer än bara hund i skogen efter den morgonen ;o).

Tyvärr har kameran gått sönder. Så alla bilder från resan är som bortblåsta, tråkigt. Jag som velat ha en ny kamera måste nu börja kika efter en... såå synd (Ted skojar och säger att han tror att jag gjort något med den så den gick sönder, bara för att få en ny).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar