lördag 1 augusti 2009

Stadgeträning i skogen

Saga och Liam ville till skogen och plocka blåbär. Jag tycker själv inte att bärplockning är det allra roligaste, men vill barnen ut i skogen så måste man ju ställa upp. Hundarna fick följa med för stadgeträning. Ted tog Bosco och gick iväg längre bort i skogen. Jag, barnen och Figo plockade tillsammans.

Om Figo varit ivrig när vi kommit till skogen tidigare, så var det bara förnamnet till vad han var nu. Han vibrerade av iver. Jag hade honom att gå brevid och liggande när jag stannade upp för att plocka. Dessutom har han nu börjat att pipa där han ligger i snåret. Det är väldigt irriterande och jag vet inte hur jag ska hantera det. Ska jag ignorera honom eller säga åt honom att vara tyst så fort han piper, för att få slut på detta ofog?

Min tolkning av det nya beteendet är att hans "lilla fågelsituation" på hjortronmyren är orsaken. Det är faktiskt lite av en annan hund jag hade med mig idag. Så fort han hade chansen satte han nosen i vädret och insöp alla skogens lukter. Det är sannerligen inget fromt litet lamm detta. Om än jag satsar stenhårt på stannakommandot och stadgeträning, är jag långt ifrån säker på att jag kan få stopp på honom i en ev fågelsituation.

Vi hittade faktiskt några hjortron också som barnen snabbt gjorde slut på

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jo, vi bloggar nog ungefär av samma skäl ser jag.. :)) Bilderna som du har är jättefina :)
    Ska lägga en länk till er från oss oxå.. Stadgeträning passivitetsträning tränar vi ofta.. Hundarna får följa med överallt och ofta får de sitta i bilen och bara slappna av. Det felet gjorde vi med våran äldsta vorsteh.. Om vi så kör i 45 mil så sitter han och stressar å flåsar hela vägen.. Ha de bra å fortsätt blogga alltid intressant att läsa :) Mvh Anna-Lena & Co

    SvaraRadera