lördag 10 oktober 2009

Kärt barn har många namn

Hundarna heter ju det dom heter. Och inte förstår dom att man kan ha flera namn heller... smeknamn brukar det kallas. Jag förstår ju att dom inte förstår, men ändå har både Bosco och Figo flertalet andra namn än just deras egna. För Boscos del kan det verka lite logiskt, för han får ibland kort och gott bara heta Vorstehn, men ibland när han beter sig lite korkat lägger jag till Vorstehn Torsten (bara för att det rimmar så bra, tror jag).

Figo däremot, han heter mycket. Förutom just Figo kallas han oftast Liten (vet inte om han är så liten längre). Sen har han även tilltalsnamn som Sorken, Sutti-fjesen eller bara kort och gott Settern. Senaste tillskottet i namnsamlingen är nog Skit-Liten. När han undergivet lägger bak öronen och är söt då ligger betoningen på liten. Men när han är "a pain in the as" och tar fram sin mer "innovativa" sida ligger plötsligt betoningen mycket mer på skit.

Ja, kärt barn har många namn brukar det ju heta och vi älskar dom båda. Jag ska väl tillägga att under mer seriösa tillfällen, som träning och jakt, nämns bara ett namn.... deras riktiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar