lördag 25 juli 2009

Morgonritual

Fick ställa väckarklockan för att få iväg Emil. Dom ska en dagstur till Skellefteå och spela vänskapsmatch i fotboll och bada... roligt och bra för sammanhållningen i laget.

Här hemma ser det ungefär likadant ut varje morgon man stiger upp. Båda hundarna möter en vid sängkanten med viftande svans... sen ser taktiken lite olika ut, om än målet är det samma *ler*. Figo ter sig mest som en virrig höna och låter högljutt "aaooooo". Hans taktik verkar vara att synas och höras så mycket som möjligt, ffa höras, gärna så hela huset vaknar. Han springer gärna före för att visa vägen och tittar bak så ofta att han kan springa in i något.

Bosco har ett annat upplägg men fortfarande samma mål som den yngre förmågan. Han lägger sig i baksuget bakom en, tyst som en mus följer han med varje steg man tar, in på toaletten, tillbaka till sovrummet, till köket, in i tvättstugan osv. Kanske för att försäkra sig om att inte missa det dom går och väntar på. Råkar man tvärvända eller plötsligt stanna upp, ja då har man en vorstehnos rätt in i ....... (så nära går han).

...men vad väntar dom på? Jo, att få gå ut morgonrundan såklart. Därefter är dom osynliga som spöken. Frukosten kan gärna få vänta, bara dom fått lyfta på benet *ler*.

God morgon!

1 kommentar:

  1. Dom är bara för goa!
    Tycker absolut vi ska träffas och träna tillsammans .Bara höra av dig.
    Kram

    SvaraRadera